KEMIKALIER/HYGIEN

Vid städning använder jag mig av "snälla" och naturliga produkter för att minska risken för allergi, astma och andra bieffekter som kemikalier kan orsaka. Jag använder mig mestadels av produkter från "Lilly's eco Clean" och" attitude". Enda undantaget är vid magsjuka eller andra smittsamma sjukdomar då klorin eller ytdesinfektion måste användas för att få bort de smittsamma ämnena på utsatta ytor.

Vid blöjbyte används mild, parfymfri tvättcreme om inte föräldern önskar något annat. Därefter tvättar vi händerna vid behov.

Under sommarhalvåret köper jag in det solskydd som fått bäst i test och innehåller så lite skadliga kemikalier som möjligt. Tex: Evy sunscreen mousse.

På leksaksfronten är det svårt att helt komma bort ifrån plast, men jag har rensat bort all "gammal" plast som innehåller dåliga mjukgörare och köper endast CE-märkta leksaker. Jag har ersatt en stor del av leksaksmaten i plast mot produkter i trä och i ekologisk bomull som kan tvättas i 60 grader vid behov (vilket är bra då de ofta hamnar nära munnen).